Historie

Joey Ten Berge – INTRODUCTIE

Geboren en getogen in Den Haag op 18 October 1985.

Als kind kwam Joey al snel in aanraking met darten, met name door zijn vader en de populariteit van de dartsport in Nederland vanwege de prestaties van Raymond van Barneveld in de 90er jaren binnen de Britse Dart Organisatie (BDO).
Joey, in zijn jeugd ook al een getalenteerde voetballer, wilde eigenlijk maar één ding……de top halen in het darten. Al snel bleek dat hij een ongekend dart talent bezat en op 15 jarige leeftijd tijdens zijn debuut won hij de Europese Kampioenschappen bij de jeugd. Daarna ging het snel en voegde hij hier verschillende titels aan toe zoals Open Frankrijk, Open Denemarken, Open Holland. Zijn prestaties binnen de NDB ranking toernooien bleven ook niet onopgemerkt.
In 2007 won Joey zijn allereerste wereld titel in de koppels met Mario Robbe. Inmiddels al spelende voor het Nederlandse team waar hij ook Wereldkampioen mee werd in 2007 en herhaalde deze prestatie in 2009 met het Nederlandse team in de USA waar hij ook nog runner up werd in de WK singles.
In 2008 werd Joey Nederlands Ranking kampioen bij de heren en maakte zijn debuut op de Lakeside in Frimley Green in 2009. Ondanks Joey zijn prestaties bleef het moeilijk om fulltime professioneel darter te worden en aangezien er toch brood op de plank moest komen besloot Joey om zijn eigen eenmanszaak als schilder op te zetten. Hier ging veel van Joey zijn tijd inzitten en maakte het onmogelijk om nog steeds alle toernooien af te gaan. Des ondanks wist hij nog steeds goede prestaties neer te zetten in de jaren die volgden maar besloot in 2013 om een jaar te stoppen omdat het binnen de BDO financieel niet haalbaar was om werk en darten te combineren.
In 2014 werd hem de mogelijkheid geboden om een overstap te maken van de BDO naar de Professional Darts Corporation (PDC) en hier door middel van de Qualifying school een Pro-Tour kaart voor 2 jaar proberen te bemachtigen. Ondanks er een jaar tussenuit te zijn geweest lukte hem dit en Joey is vastbesloten zijn dart carrière weer nieuw leven in te blazen binnen de PDC met behulp van zijn goede vriend en manager Marc Vos.